Nagykátai döntetlennel zárta a tavaszi szezont felnőtt csapatunk 2023 május 22Beszámoló 631

A Pest megyei I. osztályú bajnokság 29. fordulójában a Vác VLSE 2–2-s döntetlent ért el a Nagykáta vendégeként, így már biztosan a 10. helyen végez.

NAGYKÁTA SE-ULVICZKY–VÁC VLSE 2–2 (1–0)
Nagykáta, 150 néző. Vezette
: Jakab M. (Molnár L., Kányási I.)
NAGYKÁTA: Oravecz – Domonyi (Benkő, 62.), Ficsor, Tóth L., Szalkai (Pesti, 70.), Papp Z., Mányi D., Mányi B. (Sárközi, 85.), Lovas, Mányi Zs., Kosztolányi. Játékos-edző: Sárközi Szabolcs
VÁC: Fehér Á. – Tóth N., Pap, Hegedűs Cs., Szabó B. – Geschitz (Holdas, 85.), Nagy Z., Torda, Ceglédi – Kakuk (Varga B., 60.), Vén B. (Sós, a szünetben). Vezetőedző: Kovács Péter
Gólszerző: Ficsor (16.), Szalkai (48.), ill. Nagy Z. (51.), Szabó B. (73.)

Csapatunk utolsó tavaszi mérkőzésén a Nagykáta otthonába látogatott. Nem kezdődött jól a találkozó, a hazaiak egy egyéni akció után Ficsor Richárd révén a 16. percben vezetést szereztek. A félidő végén többször is veszélyeztettünk, Kakuk lövését a gólvonal előtt fejelték ki, míg Nagy Zoltán lövését védte a hazai kapus.
A szünet után növelte előnyét a hazai együttes, egy jobboldali beadást Szalkai fejelt Fehér kapujába. Azonban kétgólos hátrányban sem törtünk össze, az 51. percben Nagy Zoltán fordult be a 16-oson belül, majd tíz méterről okosan lőtt a bal sarokba! A 73. percben pedig már egyenlő volt az állás, Szabó Bence 30 méteres szabadrúgása a bal felső sarokban landolt – óriási gól volt! A hajrában itt is, ott is akadtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott, így döntetlennel és nyolcmecces veretlenségi szériával zártuk a szezont!
Bár még egy forduló hétvégén hátravan a bajnokságból, a Vác VLSE a Pereg visszalépése miatt szabadnapos lesz. A forduló eredményeitől függetlenül biztos az is, hogy 34 ponttal a 10. helyen végzünk.

Kovács Péter értékelése:

„Ezen a meccsen a győzelmi sorozatunk megszakadt, de a veretlenségünk az utolsó nyolc mérkőzésen megmaradt. Ez elsősorban kapusunknak, Fehér Ákosnak köszönhető, hiszen több ízben is bravúrral hárította a hazai lövéseket. A védekezésünk nagyon gyenge volt, rengeteg lehetőséget tudtak teremteni a kapunk előtt a nagykátaiak. Az viszont nagy dolog, hogy kétgólos hátrányból is döntetlenre mentették a srácok a találkozót! Ehhez kellett Nagy Zé "szokásos" találata és Szabó Bence parádés szabadrúgásgólja is. A végén a hazaiak előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, szerencsésen jöttünk ki a végjátékból. De ahogy mondják: jó csapatnak van szerencséje. Ezért a szerencséért meg is kell dolgozni és ezt a srácok a tavaszi szezonban meg is tették. Gratulálunk a játékosainknak a sikeres "Tavaszi Hadjárathoz"!!! Kár, hogy vége van...”

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK