U19-es csapatunk tovább küzd a minél jobb helyezésért 2021 november 18Általános 638

Szalai Attila együttese az utóbbi időszakban háromszor vereséget szenvedett az országos U19-es bajnokság Alap csoportjában, de még két meccse van hátra az őszi szezonból és maradt esélye az első négybe kerülésre.

Szalai Attila – aki a válogatott futballista, ifjabb Szalai Attila édesapja – a nyáron vette át az együttest, amely az irányításával remekül rajtolt, októberben még az 1. helyen állt, azonban azóta kisebb visszaesés történt három egymás után elszenvedett vereség miatt. Csapatunk azonban így is 15 ponttal rendelkezik és az 5. pozícióban állomásozik.

Bár a Kisvárdától, a Kecskeméttől és az UTE-től kikaptunk, még így is az 5. helyen állunk – ecsetelte a tréner. – Jó csapatok ellen játszottunk; jellemzően az első félidőkben voltunk egy kissé „álmosabbak”, de a második félidőben kapaszkodtunk, több-kevesebb sikerrel. Azt gondolom, hogy akár meg is nyerhettük volna mindhárom meccset. Nincs veszve semmi, van esélyünk feljebb jutni, az első négybe szeretnénk odaérni – de így is az utóbbi évek egyik legjobb U19-es eredménye ez a mostani. Ezért dolgozunk tehát, és azért, hogy minél több játékos fel tudjon kerülni a felnőtt keretbe – Vén Botond, Makkos Gergely és Flamich Gergely esetében már ez meg is valósult, illetve Török Noel is edzett már a felnőtt együttessel. Szépen fejlődnek a fiatalok, reméljük, ez töretlen lesz a továbbiakban is. A ZTE elleni meccs a Covid miatt elmaradt, mivel az ellenfélnél többen karanténba kerültek – a sportszerűség, a fair play elve alapján belementünk a halasztásba, ráadásul már másodszor, mivel az UTE ellen is megtettük korábban ezt a gesztust.”

U19-es csapatunk eddigi eredményei:

PMFC–Vác VLSE 3–2

Vác VLSE–Gyirmót SE Győr 4–3

Vác VLSE–Békéscsaba 2–0

Budai FC–Vác VLSE 0–3

Vác VLSE–Szeged-Csanád GA 2–0

Paksi FC–Vác VLSE 0–3

Vác VLSE–Várda Labdarúgó Akadémia 0–1

Vác VLSE–Kecskeméti TE LA 0–2

UTE–Vác VLSE 3–2

Csapatunknak a Kaposvár (11. 20.) elleni idegenbeli és a ZTE elleni (11. 25.) hazai meccse van még hátra az őszi szezonban az alapszakaszban.

A bajnokság góllövőlistáját pedig továbbra is a váci Varga László vezeti 9 góllal!

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK