Szoros vereség a tavaszi szezonrajton 2023 február 20Általános 658

A Pest megyei I. osztályú bajnokság 16. fordulójában felnőtt csapatunk 2–1-re kikapott a Vecsés vendégeként.

PEST MEGYEI I. OSZTÁLY, 16. FORDULÓ

VECSÉSI FC–VÁC VLSE 2–1 (2–1)
Vecsési Sportcentrum, műfüves pálya, 100
néző. Vezette: Kovács Fanni (Bíró Zsolt, Kovács Levente Richárd)
Vecsés: Bonica – Menyhárt A., Dancsa, Györe, Földi M. – Nádasi, Remili, Gényi (Péntek, 79.), Olasz G. – Hollauer (Rása, 65.), Horváth L. Vezetőedző: Szűcs Lajos
Vác VLSE: Fehér Á. – Rusvay B., Marosi L., Hegedűs Cs., Tóth N. – Tölgyes, Nagy Z., Torda – Török N., Kakuk (Sós R., 27.), Vén B. Vezetőedző: Kovács Péter
Gólszerző: Gényi (9.), Nádasi (17.), ill. Vén B. (41.)

A tavaszi szezon első mérkőzésén a Lasselberger-Pereg visszalépésével listavezetővé váló Vecsési FC vendégeként léptünk pályára az újonnan épített vecsési sporttelep műfüves pályáján.
Sajnos nem kezdődött jól a mérkőzés, a hazaiak az első negyedóra után már két góllal vezettek, Gényi lövése, illetve Nádasi fejese utat talált Fehér Ákos hálójába. A 27. percben Kakuk Eriket egy durva ütközés után, agyrázkódás gyanúja miatt sajnos le kellett cserélni.
A félidő lefújása előtt nem sokkal aztán Vén Botond, remek, 23 méteres lövéssel szépített, ezzel visszajöttek a reményeink! A szünet után mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, de ez sajnos nem jött össze, így vereséggel kezdtük a tavaszt. Említésre méltó, hogy Egyesületünk új elnöke, Iványi Károly a mérkőzés szünetében megköszönte, hogy az ultrák eddig is kiálltak a csapat mellett, s a további támogatásra kérte őket.

Folytatás szombaton 14:00-kor hazai pályán, a váci stadionban a Dunaharaszti MTK ellen.

Kovács Péter vezetőedző értékelése:

„Az éllovas otthonában megilletődötten kezdtük a mérkőzést, bátortalanok voltunk, kapkodtunk, amit rutinos ellenfelünk két gyors góllal meg is büntetett. A felkészülési találkozókon jól működő, labdabirtoklás utáni határozott támadásainknak nyoma sem volt, kevés mozgás és rossz döntések jellemezték ekkor a csapatunkat. Igazság szerint a Vecsés újabb gólokat szerezhetett volna, hiszen rengeteg lehetőségük adódott a kapunk előtt. Elszántan és odaadó védekezéssel próbálták a srácok tartani a különbséget, de a szerencsére is szükségünk volt. Aztán a félidő előtt Vén Boti egy átlövéssel végre betalált és még egy veszélyes szöglet utáni csúsztatással akár ki is egyenlíthetett volna. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat és hitet önteni a srácokba, hiszen még meccsben maradtunk és a második félidőben már abszolút partiban voltunk a hazaiakkal. Ekkor már határozottabban játszottunk és az ellenfél kapujára veszélyesebben is. Erőnlétben és agresszivitásban jobbak voltunk, több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre, igaz a Vecsés is betalálhatott volna. Az utolsó másodpercig esély volt a pontszerzésre, de ez most elmaradt, a rutinosabb hazai csapat az összkép és főleg az első félidő alapján megérdemelt győzelmet aratott. Burzi Attilával együtt büszkék vagyunk a srácokra, hiszen a kezdeti megilletődöttséget és bátortalanságot sikerült legyőzniük, a lefújásig nyílttá tudták tenni a találkozót! Elindultunk az utunkon és végig is fogunk menni rajta, reményeink szerint sikeres mérkőzéseken keresztül. Gratulálunk Szűcs Lajosnak és csapatának a győzelemhez!”

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK