Szabados Tamás értékelése az U17-es csapat teljesítményéről 2021 július 15Általános 1128

A következő szezonban már a felnőtt NB III-as Füzesgyarmatot irányító szakember nagy bravúrt végrehajtva bent tartotta az együttest a bajnokságban.

Szabados Tamás értékelése:

„A bajnokságnak azzal a céllal vágtunk neki, hogy bent maradjunk az ország legjobb 24 csapata között!
Sajnos már a nyári felkészülés alatt kulcsemberek dőltek ki, akiket nehéz volt pótolni sok szempontból is. Ezekhez meg jött a Covid-járvány, ami végigsöpört az egész kereten, így nagyon toldozva-foltozva álltunk ki hétről hétre, de csapatomat dicséret illeti, mert így is ősszel csak egy mérkőzés volt – az UTE elleni – ahol el kellett ismerni, jobb volt az ellenfelünk. Ahogy kezdtünk kiegyenesedni és utolérni magukat, s felépültek a sérültek és betegek, úgy jöttek az eredmények is, mint például az addig 1–2. helyen álló Gyirmótot idegenben megvertük az utolsó fordulóban. Így a 10. helyen zártuk az őszt.

Télen jól sikerült a felkészülésünk és győztes meccsel nyitottunk, majd kezdődött a kálváriánk elölről – sérülések, betegségek sajnos megint elkísértek minket tavasszal, ezért a végén már a 2006-os születésű Vén Áront is magamhoz kellett vennem a sorsdöntő meccsekre az addig is rendszerint a kezdőben lévő, 2005-ös Szunyog és Kollarik mellé.

Attól függetlenül, hogy sok fiatalabb korosztályú labdarúgót játszattam, a játék minősége jónak volt tekinthető a helyzetkihasználásunkat és a 20 méteren belüli megoldásokat leszámítva. Domináltunk a meccseink nagy részén, de sajnos előbbiek miatt sokszor elpazaroltunk pontot, pontokat, ami miatt görcsössé vált a társaság és kihívás volt számomra is, hogy ezt kezelni tudjuk. A végére sikerült egy hármas győzelmi szériát produkálni az éllovasok ellen (Kecskemét, ZTE, Budai FC), amivel felzárkóztunk, majd kiharcoltuk a bennmaradást, amit minden körülményt figyelembe véve hatalmas fegyverténynek tartok! Óriási boldogság volt ez a csapatnak, mert látták, érezték, hogy honnan hová jutottak, és nekem is, mert amikor átvettem őket, kieső helyen voltak, onnantól kezdve pedig háromszor is, amikor a tabella „megállt”, egyszer sem voltak a vonal alatt – úgy gondolom, ez önmagáért beszél!

Amiért jöttem, hogy segítsek bent tartani a csapatot az elitben, azt teljesítettük, és ezt szeretném megköszönni a szülőknek, főleg Horváth és Heinczinger apukának, a kollégáimnak, Kovács Péternek, Balogh Csabának és a vezetőségnek, hogy bíztak bennünk és támogattak minket!!!

Nagyon szerettem a csapatommal dolgozni, jó mentalitású fiúk alkotják a keretet, akik rengeteget fejlődtek; azt gondolom, hogy 1-2 éven belül a felnőtt csapatban játszva is okoznak örömöt a váci szurkolóknak!

Kiemelni nem szeretnék senkit, mert mindenki belerakta a maga szeletét a sikerbe, és voltak jobb és kevésbé jó meccsei, de közösen, csapatként oldottuk meg ezt a nehéz feladatot!

A korosztályt nem viszem tovább, mert több felnőtt NB-s megkeresésem volt, amiből az NB III-as Füzesgyarmat vezetőedzői pozícióját fogadtam el. Nagyon remélem, hogy nem kell teljesen elszakadnom a nevelőegyesületemtől, és ha kell, segítem továbbra is, mert nekem mindig is a szívügyem a klub!
Köszönök mindent azoknak, akik egy kicsit is segítettek nekünk!

Hajrá, Vác!”

A csapat az országos U17-es bajnokság "C" csoportjában 16 megszerzett ponttal a 7. helyen végzett.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK