Schlemmer Balázs edző szezonértékelése 2021 január 05Általános 626

Az alábbiakban Schlemmer Balázs, az U13-as csapat edzőjének szezonértékelését olvashatják:

„Több dolog miatt is azt gondolom, hogy nagyon nehéz szezonnak néztünk elébe, mivel a vírus miatt a 2008-as korosztálynak ¾-ed pályáról szinte egy fél szezon után kellett rendes nagy pályára hirtelen átállnia.
Nem könnyítette meg a dolgot az sem, hogy hosszú idő után új edzőt is kapott a csapat személyemben. Én Vácon nevelkedtem, itt jártam végig az utánpótlást, így nem volt ismeretlen az edzői közeg és a vezetést is jól ismertem. Viszont a srácokat egyszer láttam játszani és egyszer láttam edzésen, így nem mondanám azt, hogy túl sok információm volt róluk.
Az előbb említettek – és az, hogy stílusváltáson is átesett a csapat ebben a szezonban – kicsit aggodalomra adtak okot, és a felkészülési mérkőzéseken látottak egyre inkább azt mutatták, hogy lesz ok aggodalomra. Viszont ahogy haladtunk előre, egyre jobban megtalálta mindenki a helyét, és egyre inkább kezdték a játékosok is érezni, hogy mit szeretnék játszatni idén.
Ez egy domináns, a labdabirtoklásra épülő, kombinatív támadó játék, védekezésben pedig egy magasan kezdődő, területvédekezésből induló „csapázó” letámadás, labdavesztésnél pedig egy azonnali visszatámadás.em csak tetszetősen, de eredményesen is tudtunk futballozni. A szezon végére látszódott, hogy a folyamatos nyomás alatti játszás, és a sok döntéshozatal mentálisan teljesen kifárasztotta a játékosokat, így sajnos a játékunk színvonala nagyon visszaesett, sok volt a lassú és rossz döntés.
Három meccset szeretnék külön kiemelni, az egyik a Honvéd elleni mérkőzés második félideje, amelyen ekkor a padlóról sikerült felállni és egy bátrabb játékkal meg tudtuk nyerni 1–0-ra. Tudni kell, hogy a Honvéd 100%-os volt a bajnokságban. Eddig két csapat tudott félidőt nyerni ellenük, az egyik az MTK, a másik pedig a Mi csapatunk volt.
A második a Mészöly elleni mérkőzés, ahol a szezonban szerintem először játszottunk úgy, ahogy szerettem volna, és végig dominálva esélyt sem adtunk az ellenfelünknek. A harmadik pedig a Gödöllő elleni meccs. Mivel a nyáron onnan érkeztem ide, és ez volt az első korosztály, ahol megismerkedhettem az edzői szakmával, így kimondottan vártam ezt a mérkőzést. Szerencsére a gyerekek is tisztában voltak vele, mennyire fontos nekem ez a meccs, és az első 10 percet leszámítva végig irányítani tudtuk a mérkőzést.
Összességében azt gondolom, nagy jövő állhat a játékosok előtt, mert nagyon jó mentalitással csinálják, amit kérek tőlük, és nagyon képzett, tanulásra éhes csapat edzője lehetek. Boldog vagyok, hogy a mostani U13-nak én lehetek a vezetőedzője.
Sikerekben és boldogságban gazdag új évet szeretnék kívánni mindenkinek!”
Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK