Őszi szezonértékelő sorozatunkat a Nagy Gábor által irányított U14-es együttessel folytatjuk. 2020 december 24Általános 469

Nagy Gábor edző tehát a következőképpen értékelte a Vác VLSE U14-es korosztályának 2020. évi őszi szezonját:

„Az őszi szezonban 15 mérkőzésből 14-et sikerült csak lejátszani. Egy mérkőzés elmaradt, ezt majd februárban pótoljuk. 14 mérkőzésből 11 győzelem és 3 vereség a mérlegünk. A gólarányunk 90-15 (+75) és 33 pontot szereztünk, ezzel jelenleg a 3. helyen állunk a tabellán.
A szerzett gólokon 14 játékosunk osztozott (+ volt még két öngól is az ellenfelek részéről).
A legjobb gólszerzőink: Cserni Ákos (17 gól), Molnár Bence (12 gól), Ónodi Csongor (9 gól), Drozdz Dominik (7 gól).
Az osztályzatok alapján a legjobb játékosaink:
1. Molnár Bence. 2. Pitz Olivér. 3. Farkas Gergő / Cserni Ákos
A szezont 2 vereséggel kezdtük. Az elején még nem volt túl jó az erőnlétünk, ami a nyári edzésmunka és a COVID-19 miatti sok kihagyás miatt alakult így. Sajnos a nyári időszakban az edzéslétszámunk nem volt megfelelő.
Amint rendeződött az edzéslátogatottság mindenki részéről és bekapcsolódott a munkánkba az erőnléti edző (Franyó Robi) is, onnantól ezen a téren is folyamatosan fejlődött a csapat.
A felállásunk 1–4–1–2–3 volt minden mérkőzésen.
Az elképzelésünk az volt az összes meccsen, hogy labdakihozatallal próbáljuk meg felépíteni a játékunkat, a három belső középpályás megjátszásával. Cél volt, hogy ne rugdossuk át a fejük felett a labdát! Ne legyenek ívelgetések! Ezen a három belső középpályás poszton játszó játékosok technikásak, ügyesek, ezért nekik kellene felépíteni a támadásainkat, természetesen a szélső védők és a támadók segítségével. Ez az elképzelésünk általában jól működött az egész szezonban.
Sok játékost kipróbáltam több pozícióban is, ami valakinél bevált, valakinél nem annyira.
A védekezésünk általában rendben volt a mérkőzéseken. Nagyon sok meccset le tudtunk hozni kapott gól nélkül. Amikor egynél több gólt kaptunk, az a 3 vereségünk alkalmával történt. Ezek közül a III. Kerület elleni mérkőzést sajnálom a leginkább, mert akkor (a 2. fordulóban), még „erő” nélkül is sokkal jobbak voltunk az ellenfelünknél, de a helyzeteink kimaradtak és a végére annyira „elfogytunk”, hogy fordított az ellenfél.
A másik ilyen meccs az IKARUS elleni hazai mérkőzés volt, amelyen a listavezetővel játszottunk. Négy gólt ajándékoztunk nekik (négy nagy hiba után), amit utána már nem tudtunk kijavítani, így kikaptunk 5–3-ra.
A védelemben a két belső védőnk nagyon stabil, jó teljesítményt nyújtott szinte minden mérkőzésen. Őket csak nagyon ritkán „bontottam” meg. A szélső védőket viszont sokat váltogattam. DE, ők is jó teljesítményt nyújtottak. Nekik a támadások segítésében kell még előre lépniük, főleg a bal oldalon. A kapusunk szinte minden meccsen jól teljesített és magabiztosságot nyújtott a csapatnak. A belső középpályás játékunk nagyon változó (hullámzó) volt. Ha a legjobb felállásban tudtunk játszani, akkor azért általában rendben volt, de itt még van bennünk tartalék!
A támadójátékunk jó volt. Sok gólt lőttünk, de még bátrabb és gólratörőbb játékot várnék az itt lehetőséget kapó labdarúgóktól. Főleg a szélsőktől több egy-egy elleni játék felvállalását és bátrabb, határozottabb előrejátékot várok, illetve a védekezésben való aktívabb részvételt.
Összességében nagyon jó teljesítményt nyújtott a CSAPAT! Sok jó meccset játszottunk. A rangadókat (Monor, UDSE, Gödöllő, Gloriett) általában jó játékkal és nagy győzni akarással megnyertük (kettő kivételével: Budai FC, Ikarus). A könnyebb ellenfelek ellen pedig nagyon gólgazdag mérkőzéseket játszottunk. A tavaszi szezonban hasonló jó (vagy még jobb) szereplés a célunk!”
Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK