Megtartottuk szezonzáró összejövetelünket 2024 június 10Általános 426

A váci stadion újonnan megnyílt büféjében, a 6:3 Sport Pubban tartotta meg pénteken este szezonzáró összejövetelét a Vác VLSE.

Iványi Károly elnök köszöntése után Kovács Péter felnőtt csapatunk vezetőedzője kapott szót, aki elmondta, hogy tudtuk, „húzós” lesz a bajnoki idény, mivel tavaly nyáron gyengült a keretünk. Ősszel reális helyezésünk volt a kieső pozíció, emiatt télen próbáltunk erősíteni, s ez sikerült is a veresi trióval, akik alapjátékosok lettek, emellett egységessé is vált a társaság. A tavaszi rossz biatorbágyi rajt után a Vecsés elleni siker nagy lendületet adott és tíz bajnokit játszottunk le veretlenül. Fiatal a csapatunk, de az egységesség megmutatkozott, s a tavaszi tabellán 3. helyezést értünk el. Kovács Péter úgy gondolja, hogy a szezon végén elért 7. helyezés összességében reális; sikeresebb lett ez a bajnokság végül, mint az előző. Hozzátette, hogy a motiváció – a prémium – nagyon fontos volt és nagyon köszöni Halavács Sándornak ezt a gesztust, amelyet november óta biztosít. Örömteli, hogy „Hegét” sikerült normálisan elbúcsúztatni (ő ráadásul gólt is szerzett utolsó meccsén a Dunakeszi ellen), ez nagy dolog, hiszen Vácon korábban ez nem mindig volt így… Ez a keret a középmezőny elejére mindenképpen hivatott a továbbiakban. „Nagyon büszke vagyok mindenkire!” – fejezte be vezetőedzőnk.

Ezt követően Iványi Károly értékelte a mögöttünk hagyott idényt. „Jó most vácinak lenni!” – kezdte felütésként az elnök a sikeres tavasz után, majd a tervekről beszélt. 2025 nyaráig rendben van Egyesületünk költségvetése, de a TAO-fejlesztések nagy részét sajnos lehúzta az MLSZ. Örömteli, hogy az autóbuszok működnek, ezeket továbbra is bérbe is adjuk, illetve a
konténerházat is hamarosan használatba vehetjük. Fontos tudni, hogy a szérűskerti műfüves pálya kivitelezése célegyenesben van, a korábbi sportigazgató, Steidl Sándor odafigyel a munkálatokra, amelyek a tervek szerint június 30-ig befejeződnek. Az is pozitívum, hogy a nagytakarítás megtörtént a stadionban, továbbá a büfé – ahol tartottuk ezt az összejövetelt – ismét megnyitott, ezért pedig elnökünk Oláh Tamásnak mondott köszönetet.

A közelmúltban kaptunk egy hordozható kamerát egy szponzorunktól, a Semicont Kft.-től – ezzel akár minden mérkőzést, vagy edzést fel tudunk venni, s ennek az éves működtetése kétszázezer forint, amely költséget mi viselünk.

Halavács Sándor, a műfüves pálya kivitelezéséért felelős szakember végül elmondta, hogy a hosszú évek alatt igazi szeretetprojekt lett a munka és a gondok ellenére azért nem hagyták itt a rekonstrukciót, mert hittek benne és abban, hogy be fogjuk fejezni a projektet.

Az este finom vacsorával és eszmecserével ért véget a büfében. A játékosok és a szakmai stáb most pihenőre vonul, a felkészülés várhatóan július 15-én kezdődik majd.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK