Kovács Péter értékelte az U16-os csapat teljesítményét 2021 július 12Általános 966

U16-os együttesünk edzője a következőképpen értékelte a csapat 2020/2021-es szezonját:

U16-os együttesünk edzője a következőképpen értékelte a csapat 2020/2021-es szezonját:

Mivel a COVID miatt a tavalyi szezon hamarabb véget ért, így már májusban megismerkedtem a 2005-ös korosztállyal és el is kezdtük a közös munkát. Legfontosabb feladatnak a keret feltöltése számított, hiszen a korosztályban csak 12 játékos volt. Ehhez sikerült a nyáron 8 játékost igazolni és télen még ketten csatlakoztak a kerethez. Ráadásul mivel az U17-es csapat a bennmaradásért küzdött, ebből 3 játékos átkerült az idősebbekhez.

A tavalyi bajnokság után hatalmas ugrásnak számított az NB II, de mivel nálunk „nem számított" a helyezés, így ez a szezon a csapatépítésről és a bajnokság ritmusának, gyorsaságának felvételéről szólt elsősorban. Az alapszakaszban 11 mérkőzést játszottunk és 12 csapatból a 9. helyen zártunk 11 ponttal – 3 győzelem mellett 2 döntetlent és 6 vereséget értünk el. A gólkülönbségünk 7–26 volt. Meglepően eredményesek voltunk, amiben a srácok küzdeni tudása és győzni akarása domborodott ki legjobban. Ahhoz képest, hogy mennyi új játékos érkezett a nyáron, elég hamar egy hullámhosszra kerültek a fiúk. A védekezés kapta a nagyobb szerepet, hiszen ellenfeleink sokkal előrébb tartottak a csapatjátékban, és főleg a technikai részben volt nagyobb a különbség. Ezt mi sok futással és elszántsággal próbáltuk egyensúlyban tartani. A 7 gólt kicsi kevésnek éreztem a 11 mérkőzésen, ebben mindenképpen előrelépést vártam a tavasz folyamán.


A tavaszi C-csoportos szereplésünk már 14 mérkőzést tartogatott, amiken 9 pontot sikerült összehozni. 2 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség volt a mérleg, a gólkülönbségünk pedig 20–44 lett. A lőtt gólok száma mindenképpen jónak mondható, ebben nagy javulás volt az őszhöz képest. Sós Roland és Csölle Patrik 5-5, Kocsis Tibor és Szunter Martin 4-4, Farkas Balázs 3 gólt szerzett a  idény során. A tavaszi szezonban már rengeteg probléma jött elő, sérülések, betegségek, több hétvégén is segíteni kellett az U17-es csapatnak játékossal, így nagyon megerőltető volt a tavasz. Fizikálisan nem is volt nagyobb probléma, de mentálisan nehéz volt a srácoknak és nekem is. Viszont ez a CSAPAT minden elismerést megérdemel!!! A mérkőzések jó részében partiban volt ellenfeleivel és több meglepő pontszerzést is végrehajtott. A hozzáállás az edzésekhez és a mérkőzésekhez példamutató volt, sokszor erőn felül is kellett teljesíteni. Ráadásul a tavaszi meccseink jó részén már teljesen idegen posztokon is kellett teljesíteniük a srácoknak, amit zömében nagyon lelkesen és fegyelmezetten meg is oldottak. A nyári állapothoz képest hatalmas javulás és előrelépés tapasztalható, mind egyénileg, mind csapatjátékban. Nem szeretnék senkit sem kiemelni a szezon alapján, ezt az eredményt a játékosaim csapatként együtt érték el! Hatalmas szívük van (!!!), főleg erre volt legjobban szükségük a bajnokság során.


Nagyon várom már, hogy nekiinduljunk a következő bajnokságnak velük. Biztos vagyok benne, hogy ott is a legtöbbet fogják kihozni magukból, és ami balszerencsés volt a szezon során, az most megfordul. Nagyon büszke vagyok rájuk és remélem, hogy együtt marad a 2005-ös korosztály!

Azt is láthatják a srácok, hogy érdemes Vácon maradni! Hiszen végigjárva a korosztályokat, itt is be lehet kerülni a felnőtt csapatba. Lukács Kelemen, Nagy Zoltán és Vén Botond is innen kerültek be az NB III-as együttesbe. Nem kell ahhoz „végighaknizni" az országot utánpótlás-játékosként, hogy a Vác FC-ben tudjanak játszani. A legfontosabb – és ezt mindig elmondom a srácoknak! –, hogy jó csapatok ellen lehetőleg megkapják a 90 perces meccsterhelést. Nem csak edzeni kell, a legfontosabb a mérkőzés!”

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK