Konstruktív párbeszédet hozott a szülői fórum a Városházán 2023 február 08Általános 1003

Február 6-án a váci labdarúgó utánpótlásban érintett szülők, illetve az egyesület edzői jelenlétében tájékoztató összejövetelre került sor a Városháza Dísztermében.

A hétfői fórum célja az volt, hogy a Vác VLSE utánpótlásképzésben résztvevő fiatalok szülei első kézből kapjanak információkat az önkormányzat azon intézkedéseiről, melyek érintik a futball helyi történéseit. A mintegy nyolcvanfős, a tehetséges gyermeke jövőjéért aggódó, anyukák és apukák részvételével lezajlott közel kétórás beszélgetés konstruktív légkörű volt.

A fórumot Matkovich Ilona polgármestere nyitóbeszéde vezette fel, aki felidézte, miként jutott bírósági szakaszba annak a több mint negyedmilliárd forintnak a visszakövetelése, melyet még az előző önkormányzati ciklusban hitelfelvételből biztosított a város egyesületünknek infrastrukturális fejlesztésre. Ígérete szerint minden, a korábbi megvalósulatlan beruházások nyomán visszaperelt forintból a váci foci utánpótlás helyzetén kíván javítani az önkormányzat. Kérdésre válaszolva elmondta, az önkormányzat az anyagi helyzete miatt nem teheti meg, hogy ne követelje vissza az említett összeget. Matkovich Ilona összefogásra buzdított és azt is tisztázta a szülők számára, hogy nem az önkormányzat akaratából, hanem a korábbi klubelnökség körül kialakult állapotok miatt nem lehetett a lejáró pályahasználati szerződést meghosszabbítani. Ez azóta megoldódott, a gyerekek ismét használhatják a városi tulajdonban lévő pályákat.

Több szülőnek újdonság volt az is, hogy a stadion üzemeltetési költségei kizárólag az önkormányzatot terhelik, és – bár az öltözőépületet egyesületünk újíttatta fel – az erősen kifogásolható minőség és a dokumentumok hiánya miatt azt a tulajdonos város a mai napig nem tudta műszakilag átvenni.

A szülők kérdéseinek fókuszában természetesen a problémák által okozott bizonytalan jövő állt. Többen kérdeztek rá, hogy miből biztosítható a zavartalan egyesületi működés, miben tud ebben a helyzetben az önkormányzat segíteni. Iványi Károly, egyesületünk megválasztott új elnöke ezekre válaszolva elmondta, hogy elődei olyan körülményeket hagytak maguk után, melyeknek nemhogy megoldása, hanem felmérése is kemény munkát igényel. Hozzátette, hogy az egyesületben 300 gyerek sportol, ami hatalmas érték és ezt nem szabad veszni hagyni. Ő és a felügyelő bizottság elnöke, Lebán Tibor is köszönetet mondott a szülőknek, egyben mindketten türelmet, segítséget, támogatást és együttműködést kértek. Ugyanis a klubvezetés, az önkormányzat és a szülők célja közös: fiatal focistáink sportolási lehetőségeinek javítása.

(Szöveg: vac.hu/vac-vlse.hu; Fotó: vac.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK