Kikaptunk a Vác-Deákvártól és kiestünk a Pest megyei Kupából 2022 szeptember 15Általános 856

Csapatunk a szünetben még 2–1-re vezetett, de a második félidőben a deákváriak fordítottak és 3–2-re megnyerték a váci derbit, ezzel továbbjutottak a következő körbe.

PEST MEGYEI KUPA, 3. FORDULÓ

Vác-Deákvár SE–Vác VLSE 3–2 (1–2)
Vác, DDC Sporttelep, 200
néző. Vezette: Márton L. (Bíber J., Együd R.)
DEÁKVÁR: Hámori D. – Urbán (Bodonyi B., 58.), Czeglédi, Kalkó, Ligetfalvi – Hegyvári G. (Hannus, a szünetben), Kovács F. (Mózes, 58.), Juhász (Hegyvári D., a szünetben), Kalencsik – Bőgér, Horváth B. Edző: Rob Kornél
VVLSE: Flamich (Fehér Á., a szünetben) – Schmid, Kovács D., Hegedűs Cs., Fördös (Makkos, 64.) – Hugyecz, Heinczinger (Nagy Z., 59.), Rusvay B., Sorecz (Török N., 52.) – Vén B., Cs. Nagy (Konkoly, 52.). Vezetőedző: Szalai Attila
Gólszerző: Horváth B. (15.), Ligetfalvi (64.), Hannus (90.), ill. Sorecz (24., 37. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Hegedűs Cs. (63.)

Majd’ kilenc év után került sor ismét váci városi derbire, a Vác VLSE szerdán a Pest megyei II. osztályban szereplő Vác-Deákvár SE otthonába lépett pályára a deákvári sporttelepen a Pest megyei Kupa 3. fordulójában.

Szépszámú közönség, legalább kétszáz szurkoló volt kíváncsi a városi derbire, amelyen meglepetésre a 15. percben Horváth Benedek találatával a Vác-Deákvár szerzett vezetést. A mieinknek gyorsan sikerült egyenlítenie, Sorecz Szabolcs lőtt a 24. percben a hálóba, majd a 37. percben a Cs. Nagy Márton buktatásáért megítélt tizenegyest szintúgy Sorecz váltotta gólra. A szünet után aztán jött a fordulat, előbb a deákvári Bőgér Tibor hibázott tizenegyest – csúnyán lőtt a bal felső sarok mellé –, majd a 63. percben Hegedűs Csaba egy lerántás miatt a kiállítás sorsára jutott, az ebből következő húszméteres szabadrúgásból pedig Ligetfalvi Dániel egyenlített. A hajrá nem volt teljesen barátságos, egyre parázsabb összecsapásokat láthattunk a pályán, de úgy tűnt, marad a döntetlen és jöhetnek a továbbjutásról döntő tizenegyesek. Mégsem így lett, hiszen a 90. percben jött Hannus Balázs és egy szöglet után a kapujából rosszul kijövő Fehér Ákos mellett a hálóba fejelt.

Csapatunk számára a kiesés mellett az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa következő, 2023/24-es kiírásában a főtáblán nem vehet majd részt (hiszen ebből a sorozatból juthatott volna el a főtábláig). Bár a kudarc fájó, az élet nem áll meg, folytatás már a bajnokságban, szombaton 10:00-tól a váci stadionban a Biatorbágy ellen.

Rob Kornél: – Közel 20 évet töltöttem el a Vácban, ezért érzelmileg sem volt könnyű a mai mérkőzés számomra, még úgy sem, hogy tudtam, a mai klub nem az, amelyikben anno megfordultam. Végülis függetleníteni tudtam magam ettől a tényezőtől. Gondoltam, hogy nagyjából egyenlő erők küzdelme lesz a mérkőzés azáltal, hogy mi motiváltabbak leszünk – ennek oka pedig az volt, hogy a régi Vácban csapatunk tagjai közül sokan megfordultak, ezért presztízsmeccsnek élték meg a mai találkozót. Bár a büntetőt elhibáztuk, a fordulópontokból mi jöttünk ki jobban, ennek köszönhető a győzelem. Annak is örülök, hogy jó edzés volt számunkra a mai meccs, amin a megszokottnál többen vettek részt. Kívánom a Vácnak, hogy találjon vissza a helyes útra és legyen méltó régi híréhez!
Szalai Attila: – Fiatal csapatunk nem tudott felnőni a feladathoz, tíz emberrel amúgy is nehéz lett volna, főleg ekkora széllel szemben. Gratulálok a váciaknak!

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK