Jól helytálltunk a Gödöllő ellen 2022 december 12Általános 650

A Pest megyei I. osztályban, az utolsó őszi bajnokin felnőtt csapatunk több U19-es és U17-es korú játékossal kiegészülve 4–0-ra kikapott a második helyezettől.

PEST MEGYEI, I. OSZTÁLY, A 7. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Vác VLSE–Gödöllői SK 0–4 (0–1)
Vác, 100
néző. Vezette: Mákos M. (Bíró Zs., Jakab B.)
VÁC: Fehér Á. –  Rusvay B., Bottó (Mókus, 82.), Marosi, Hegedűs Cs., Fazakas (Kovács B., 61.) – Sós R. (Aszódi, 61.), Nagy Z , Török N. (Holdas, 69.) – Geschitz (Szresen, 69.), Csölle. Vezetőedző: Kovács Péter
GÖDÖLLŐ: Németh M. – Hevesi, Nagy B. (Abért B., 77.), Miknyóczki (Reznek, 61.), Dolhai (Mudroch, 77.), Koziorowski, Halmos (Maródi, 66.), Barabás, Balogh B. (Richter, 80.), Pancsuska, Abért M. Vezetőedző: Győri Zoltán
Gólszerző: Koziorowski (15., 79.), Barabás Á. (58., 63.)

Csapatunk több U19-es és U17-es korú játékossal kiegészülve lépett pályára a Gödöllő ellen, továbbá fél év után visszatért a Váchoz a rutinos Fazakas Géza is.
Az első félidő 14. percében egy védelmi hiba után Koziorowski góljával megszerezte a vezetést a vendégcsapat, ennek ellenére jól tartottuk magunkat, Rusvay lövése veszélyt is okozott a gödöllői kapura. A szünet után közvetlenül Nagy Zoltán remek lövését ütötte ki a kapus, majd a játékrész derekán Barabás révén öt percen belül kétszer is betalált a Gödöllő. A háromgólos hátrányban kissé megzavarodtunk, így a hajrában Koziorowski fejjel ismét betalált, de Fehér Ákos remek védései megakadályoztak a nagyobb különbséget. A hajrában még szépíthettünk volna, de több lövésünknél is a helyén volt a gödöllői kapus, így sajnos nem jött össze a váci gól.
Csapatunk mindenképpen dicséretet érdemel, hiszen jól helyt állt a sokkal nagyobb rutinnal rendelkező gödöllőiek ellenében.
A Vác VLSE 11 ponttal a 14., még éppen bennmaradást érő helyen telel a Pest megyei I. osztályú bajnokságban, míg a Gödöllő a második pozícióban áll.

Kovács Péter: – Amiről ennek a mérkőzésnek szólnia kellett, azt a Srácok maximálisan megmutatták. Egy nagyon jó csapat ellen a második bekapott gólig nyílttá tudták tenni a találkozót. Volt hite és tartása a csapatnak, próbálták betartani a taktikai dolgokat és küzdöttek, ameddig az erejükből telt. A végére nagyon fiatal csapat maradt a pályán, mindenki megmutatta, hogy ez a klub jelent valamit neki. Veszítenivalójuk ezen a mérkőzésen nem volt, de azt is megmutatták, hogy az utánpótlásra is bátran lehet támaszkodni a jövőben. Nyilván ehhez a tapasztalatot meg kell szerezni, de ez nem csak rajtuk múlik. A Vácnak van múltja, de remélem lesz jövője is... Köszönjük Burzi Attilával együtt a Srácok hozzáállását ehhez a mérkőzéshez! Bátran a tükörbe és egymás szemébe tudtunk nézni az öltözőben a végén. Én személy szerint köszönöm, hogy a meccs után végre volt egy átaludt éjszakám.

Győri Zoltán: – Furcsa volt visszatérni ellenfélként arra a helyszínre, ahol annak idején lejátszhattam életem első NB I-es mérkőzését. Akaratlanul is nosztalgikus hangulatba kerül az ember, főleg úgy, hogy az ellenfél kispadján volt csapattársak ülnek edzőként, a folyosón pedig a volt edzőmmel találkozom össze, illetve a csapat volt titkára még most is az egyesületnél tevékenykedik.
Kiválóan álltunk bele a meccsbe, aminek az eleje kicsit paprikásra sikerült, bizonyos okok miatt. A fiatalokból álló hazai csapat bátran és szervezetten játszott, de a rutin és a tapasztalat ma felénk billentette a mérleg nyelvét. Köszönöm csapatunk minden egyes játékosának a féléves teljesítményét, igazán büszke lehet magára mindenki. A váci egyesületnek további sok sikert szeretnék kívánni! Bízom benne, hogy idővel rendeződik a helyzet és újra magasabb osztályú mérkőzéseket láthatnak majd a helyi szurkolók!

(Fotó: Gödöllői SK, Patkovics Bence)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK