A 6-8. hely valamelyikének nagyon örülne Nagy Zoltán Gergő 2022 szeptember 16Általános 569

Fiatal középpályásunk a Sportszelet Online-nak adott interjújában elmondta, szinte minden Váchoz köti, és bár rosszul érintették a nyáron történtek, illetve a Deákvár elleni kiesés is, jól érzi magát a Vác VLSE-ben.

A Vác VLSE fiatal labdarúgója, a 20 éves Nagy Zoltán Gergő már két évvel ezelőtt is „belekóstolhatott” a felnőttek világába, ugyanis hasznos tagja volt a 2020/2021-es szezonban a Vác FC NB III-ban szereplő gárdájának, míg a következő versenyévben már egyértelműen stabil kezdőjátékosnak számított. A nyáron, a klubnál bekövetkezett jelentős változások alaposan átírták a célokat és a játékosállományt egyaránt. Ettől függetlenül a fiatal „csikócsapat” továbbra is úgy megy fel minden héten a pályára, hogy mindig győztesen szeretne lejönni a mérkőzés végén. Az ifjú tehetség a civil életét tekintve jelenleg gépészmérnöknek tanul, a jövőben ebben a szakmában szeretne majd elhelyezkedni.

– Ön gyermekkora óta Vácon futballozik. Milyen szálakkal kötődik a városhoz?
Szinte minden ideköt engem. A városban lakom gyermekkorom óta, az alap- és a középfokú tanulmányaimat a Földváry Károly Általános Iskolában, valamint a Boronkay György Műszaki Technikumban végeztem. Adott volt, hogy Vácon futballozzak, már csak a tanulmányaim és a lakhelyem miatt is. Jelenleg az Óbudai Egyetem gépészmérnöki szakán tanulok, szerencsére ez nem befolyásolja a labdarúgást. A nyáron történt események után az egyetem miatt nem igazoltam el máshova, ugyanis az NB III-ban nem tudtam volna megoldani azt, hogy délelőttönként járjak edzésekre, hiszen fontosnak tartom az iskolát is. Ugyanakkor az is tény, mindig szerettem Vácon focizni, jól érzem itt magam.
– Hogyan élte meg a klubnál nyáron bekövetkezett változásokat?
Engem személy szerint nagyon rosszul érintett. Azt tudtam, illetve tudtuk, hogy nincs meg a megfelelő háttér és az anyagi helyzet sem a legoptimálisabb, viszont azt nem gondoltam volna, hogy ez az egész idáig fog fajulni. Sajnálom a kialakult helyzetet, de most ebből próbáljuk kihozni a maximumot.
– Nem gondolkodott nyáron a klubváltásban?
Természetesen átgondoltam a lehetőségeket, számításba jöttek más klubok is, de mint az előbb is említettem, jelenleg az egyetem mellett nem férnének bele a délelőtti edzések egy magasabb osztályú klubnál. Szerencsére elmondhatom, voltak lehetőségeim az NB III-ban is, de végül nem vállaltam egyiket sem. Meglátom, hogyan alakul az őszi félévem, ki kell tapasztalnom a dolgokat, aztán pedig, ha majd aktuális lesz, újból tudok ezen a kérdésen gondolkodni.
– Sok korábbi csapattársával futballozik jelenleg együtt?
Igen, sok olyan játékostársam van, akikkel korábban is együtt futballoztunk, leginkább az utánpótlásban. Kovács Kristóffal, Török Noellel, Flamich Gergővel vagy Fehér Ákossal együtt játszottunk már évekkel korábban is. Az NB III-as keretből nem sokan maradtunk, Hegedűs Csaba, Sorecz Szabolcs és Vén Botond maradt „hírmondónak”.
– Kétségkívül nagyon fiatal gárdával vágtak neki a szezonnak. Mi az elsődleges cél a bajnokságban?
– Konkrét, kitűzött célunk nincsen, leginkább a tisztes helytállás lehet a realitás. Sokaknak még csak a mostani az első, felnőttek között töltött szezonja, így nyilván nem lesz zökkenőmentes az átállás, úgy gondolom, nehéz áttérni erre a szintre az utánpótlásból érkezve. Sajnos az első bajnoki mérkőzésünkön, a Vecsés ellen ez ki is ütközött, de azóta már kezdünk belejönni a ritmusba és reménykedünk az eredményesebb folytatásban.
– Milyennek látja a mostani „megye-egyes” erőviszonyokat?             
– Az NB III-hoz képest itt sokkal inkább fizikális téren dőlnek el a mérkőzések, ott inkább a technikán volt a nagyobb hangsúly. Úgy gondolom, a harmadosztály sokkal gyorsabb gondolkodást és játékot igényelt. Vannak barátaim, akik korábban, vagy jelenleg is a megyei I. osztályban játszanak, velük beszéltem, hogy mire lehet majd ezen a szinten számítani. A riválisok kapcsán inkább csak az adott héten esedékes ellenfelünkről tájékozódunk, nem térképezünk fel jó előre mindenkit. A szezonkezdés alapján nagyon örülnénk a 6-8. hely valamelyikének, de ahhoz még bele kell rázódnia mindenkinek, át kell venni a felnőtt mentalitást és akkor nem lesz probléma a későbbiekben sem.
– Mennyire csalódottak, hogy a városi rangadón elbukva, a Vác-Deákvár otthonában búcsúztak a Pest Megyei Kupa küzdelmeitől?
Természetesen csalódottak voltunk, hiszen szerettünk volna minél tovább eljutni a kupában. Különösen fontos volt számunkra a Vác-Deákvár elleni mérkőzés, lévén egy városi derbi mindig különös presztízzsel bír. Az pedig különösen fájó, hogy egy utolsó percben bekapott góllal estünk ki.
– Milyen poszton szokott szerepelni a Vác VLSE-ben?                           
Leginkább a pálya közepén szoktam játszani. Igazából a védekező- és támadó középpályás posztját egyaránt szeretem, mindkét helyen jól érzem magam.
– A jövőjét is Vácon tervezi?
Egyelőre ezzel kapcsolatban még nem tudok konkrétumot mondani. Új vezetés van a klubnál, meglátjuk, milyen célokat tűznek ki a közeljövőt illetően. Amennyiben komolyabbakat, akkor szeretnék a klubnál maradni.

(Fotó: Daru Andrea)

(Forrás: Sportszelet Online)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések



VÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK