Újra együtt a szövetségi kapitány és munkatársai 2018 október 16Általános 125

Mezey György, Both József és Baranya István (korábbi MLSZ vezetők) találkoztak a Vác...

Mezey György, Both József és Baranya István (korábbi MLSZ vezetők) találkoztak a Vác Stadionjában.

Sok év telt el azóta, hogy különböző pozíciókban, de a labdarúgás szolgálatában együtt dolgozott a három szakember az MLSZ-ben.

MEZEY GYÖRGY– számos klubsiker mellett - 1983-ban szövetségi kapitány lett, ő vezette ki a csapatot az 1986-os világbajnokságra, mely a ranglistán Európa legjobb válogatottjává lépett elő, még Brazíliát is legyőzte a Népstadionban 3-0-ra. 18 győzelem mellett 5 döntetlen és 7 vereség volt a mérlege, az év szövetségi kapitányának választották Európában. Az utolsó kapitány volt, akivel válogatottunk VB résztvevő (1986) volt. FIFA, UEFA instruktor, MLSZ alelnök, szakmai igazgató, később Edzőképző Központ igazgató. Nevéhez fűződik az UEFA edzőképzés kialakítása és a Bozsik Program elindítása Magyarországon.

BOTH JÓZSEF – Vác, BVSC, MTK, Bp. Honvéd korábbi sikeres edzője – Garami József (volt szöv.kap.) válogatott edzője, vezető instruktorként, elévülhetetlen érdemeket szerzett az UEFA edzőképzés szakmai programjának kialakításában, valamint a Bozsik Egyesületi Program kidolgozásában, működtetésében. Edzők generációit képezte és nevelte az Edzőképzőben. MLSZ Utánpótlás Képzési és Szakmai Igazgatóként EB döntőbe vezette az U-17 és VB csoportdöntőbe az U-19 korosztályos válogatottjait. A futball egy nagy játék I-IV könyv írója. Vác VLSE szakmai igazgatója.

BARANYA ISTVÁN – Esztergom, Dorog, Grosics Akadémia korábbi szakmai igazgatója - Kereki Zoltán Up. igazgató stábjában (hat EB részvétel) MLSZ Up Válogatott (U-19, U-17, U-15) korosztályos edző. Később edzőképző instruktor, majd az MLSZ Felnőttképzési Intézet alapító, igazgatója, állami akkreditálója, teljes programjának kidolgozója. Bozsik Intézményi Program igazgatója (2 UEFA kitüntető oklevél) és az Iskolai Labdarúgó Tanterv írója. Videoton, DVTK, MTK, Illés Akadémia volt sportpszichológusa. Megyei Szakmai Igazgató, az Up. Válogatottak pszichológusa és az UEFA edzőképzés pszichológia tantárgyának oktatója. Vác VLSE sportigazgatója.

Both József és Baranya István a Vác VLSE szakmai vezetőjeként voltak a Stadionban Up. bajnoki mérkőzésen, míg Mezey György unokájának U-15 mérkőzését tekintette meg. A mérkőzésen látottak jó benyomást tettek a ’volt’ kapitányra, de szóba kerültek a korábbi együtt töltött évek is. A jelen futballjának elemzése megkerülhetetlen téma volt, mint ahogy Egervári Sándor kórházi kezelése és a korábbi edzők, játékosok, csapatok, közös munkatársak hogyléte is. Mindhárman bíznak abban, hogy a Vác labdarúgása számottevő tényezővé válik a sportág vérkeringésében, egyre több up. válogatott játékos képződik, akik később a Vác FC (reményeik szerint Vácon játszó) felnőtt csapatát erősíthetik majd.

Hajrá Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVÁC VÁROS LABDARÚGÓ SPORT EGYESÜLET

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék
Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK